Skip to main content

De tijd van smalle dunne wenkbrauwen is voorbij, volle wenkbrauwen zijn nu helemaal in! Maar, helaas is niet iedereen gezegend met een mooie volle brow. Wil jij toch volle wenkbrauwen creëren? Dat kan! In deze blog hebben we de beste tips op een rijtje gezet voor het creëren van natuurlijke volle wenkbrauwen.

Waarom gaan voor volle wenkbrauwen?

Wenkbrauwen zorgen voor symmetrie in het gezicht en zijn bepalend voor je uitstraling en expressie. Volle wenkbrauwen kunnen je een jongere, meer levendige uitstraling geven en de aandacht vestigen op je ogen. Ze vormen een natuurlijk kader voor je gezicht en versterken je gelaatstrekken op een subtiele, maar krachtige, manier.

volle wenkbrauwen met wenkbrauwpotlood

Hoe krijg je natuurlijk volle wenkbrauwen?

Wil je zelf natuurlijke volle wenkbrauwen creëren? Met onderstaande tips kun je zelf thuis volle wenkbrauwen creëren. Heb je meer advies nodig over de vorm die past bij jouw gezicht of wil je hulp bij de techniek? Dan kun je het beste bij een specialist langsgaan.

Stop met overmatig epileren

Laat het pincet de komende tijd maar even liggen. Door te veel te epileren beschadig je namelijk je haarfollikels, waardoor je wenkbrauwhaartjes onregelmatiger of dunner terug groeien. Voor een volle wenkbrauw is het belangrijk om je natuurlijk vorm te houden en om te zorgen voor een hoge dichtheid van de haartjes. Zo creëer je al snel een vollere look.

Je wenkbrauwen opvullen met potlood

Vollere wenkbrauwen kun je ook optisch creëren door je wenkbrauwen op te vullen met een wenkbrauwpotlood. Kies daarvoor een kleur die nauw aansluit bij je haarkleur voor een natuurlijk effect.

Begin aan de binnenkant van de wenkbrauw en werk naar buiten met korte, lichte streken die de natuurlijke haargroei nabootsen. Focus op de dunner bezaaide gebieden om een evenwichtige volheid te creëren.

Gebruik vervolgens een wenkbrauwborsteltje om de kleur te blenden en een natuurlijkere look te bereiken. Eindig met een heldere of getinte gel om de haartjes op hun plaats te houden. Deze techniek zorgt voor gedefinieerde, volle wenkbrauwen die je gezichtsuitdrukking versterken.

Wenkbrauwgel gebruiken

Gebruik wenkbrauwgel om volume aan je wenkbrauwen te geven en om bestaande haartjes op hun plek te houden. De gel zorgt voor een gepolijste, gedefinieerde look en kan zelfs kale plekken minder opvallend maken, waardoor je wenkbrauwen er natuurlijk voller en dikker uitzien.

volle wenkbrauwen met wenkbrauwgel

Haargroei stimuleren

Om de haargroei van je wenkbrauwen te stimuleren, is het belangrijk om een gezonde levensstijl aan te houden en je wenkbrauwen goed te verzorgen. Let daarom op je voeding en zorg ervoor dat je de noodzakelijke vitamines en mineralen die haargroei ondersteunen, zoals vitamine E, B, en omega-3 vetzuren, binnenkrijgt. Je kunt ook gaan voor haargroeibevorderende oliën of serums.

Zachte volle powder brows

Niet iedereen is gezegend met natuurlijk volle wenkbrauwen. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van technieken beschikbaar om de wenkbrauwen te verdichten en te verfraaien. Ben je op zoek naar een subtiele, zachte en natuurlijke look? Dan zijn powder brows een uitstekende keuze. Dit is een techniek waarbij gebruikt wordt gemaakt van een fijne pixeltechnologie om een poederachtig effect te creëren, vergelijkbaar met het aanbrengen van make-up.

Het resultaat is een vollere wenkbrauw die er zacht en natuurlijk uitziet. De intensiteit van de wenkbrauw kan door de intensiteit van de kleur aan te passen. Zo passen je nieuwe volle wenkbrauwen perfect bij je gezichtsvorm en je huid- en haarkleur.

volle wenkbrauwen met powder brows

Volle wenkbrauwen door MP-Brows

Wil jij mooie volle wenkbrauwen? Ga dan voor de permanente make-up behandeling bij MP-Brows. Sinds 2016 zijn wij gespecialiseerd in permanente make up behandelingen voor wenkbrauwen. Onze getrainde specialisten gebruiken de nieuwste technologieën en technieken om ervoor te zorgen dat jouw wenkbrauwen altijd perfect zitten. Ga voor ombre powder brows of voor hybrid brows voor een prachtige look. Boek nu je afspraak!

Afspraak maken

€250 korting - Opleiding powder brows