Skip to main content

Krijg jij je wenkbrauwen maar niet goed in model? Geen zorgen, je bent niet de enige. Of ze nu weigeren samen te werken in de ochtend of je gewoon niet weet waar te beginnen, wij helpen je. In deze blog leggen we je uit hoe je ze goed in model kunt krijgen en geven we je 6 tips.

Tip 1: Begrijp je wenkbrauw vorm

Voor het in model brengen van je wenkbrauw is het belangrijk dat je begrijpt welke vormwenkbrauwen er bij je gezicht passen. Bekijk jezelf eens goed in de spiegel en probeer erachter te komen welke vorm je gezicht heeft. Hier past dan weer een bepaalde vorm voor wenkbrauwen bij. Heb jij een vierkant gezicht? Dan zijn ronde, zachte wenkbrauw vormen het beste voor jou. Als jij een lang gezicht hebt kun je beter voor horizontale, rechte wenkbrauwen gaan.

Tip 2: Kies het juiste gereedschap

Om je wenkbrauwen goed in model te krijgen heb je gereedschap nodig. Er zijn verschillende producten die je kunt gebruiken. Begin met een scherp, schuin pincet zodat je ongewenste haren nauwkeurig kan verwijderen. Met een wenkbrauwborstel, borstel je je wenkbrauwen door en kun je je ze stijlen en gladstrijken. Heb je nog langere haren? Dan pak je een kleine scherpe wenkbrauwschaar voor het trimmen. Met een wenkbrauwpotlood of –poeder definieer je je wenkbrauwen en vul je ze in.

Tip 3: Trimmen en epileren

Met deze tip moet je voorzichtig zijn. Het is niet de bedoeling dat je de vorm van je wenkbrauwen helemaal weg epileert. Je wilt juist je natuurlijke vorm gaan accentueren, door de overige haartjes weg te halen. Dit doe je door je wenkbrauw haartjes omhoog te borstelen. De haartjes die uitsteken zijn te lang voor je natuurlijke wenkbrauwlijn en kun je met een schaartje afknippen tot de juiste lengte. Na het trimmen borstel je je haartjes terug naar de natuurlijke lijn. Alle verdwaalde haartjes kun je weg epileren.

Tip 4: Vind de juiste kleur

Als je je wenkbrauwen gaat invullen moet je de juiste kleur kiezen. Kies je een te lichte kleur? Dan zul je het effect niet zien. Bij een te donkere kleur kan je uitstraling er al snel harder uit zien. Voor het krijgen van een zachte en natuurlijke uitstraling kijk je naar je haarkleur. Bij een donkere haarkleur ga je voor een wenkbrauwpotlood of -poeder dat één tot twee tinten lichter is. Bij een lichte haarkleur ga je juist voor een wenkbrauwpotlood of –poeder dat één tot twee tinten donkerder is. Heb jij rood of gekleurd haar? Ga dan voor tinten die complementair zijn aan de ondertoon van het haar.

Tip 5: Techniek voor het inkleuren

Voor het inkleuren van je wenkbrauwen heb je verschillende technieken. Je kunt je wenkbrauw volledig inkleuren, maar dan zie je een harde lijn. De truc is hem juist om lichte strookjes te tekenen, van de binnenkant naar de buitenkant. Maak korte streken die meegaan met de natuurlijke haargroei. Vergeet daarna niet om je wenkbrauwen goed te blenden. Zo vervaag je de harde lijn van je wenkbrauw en creëer je een natuurlijke overgang. Sluit af met een wenkbrauwgel zodat je wenkbrauwen de hele dag in model blijven.

wenkbrauwen in model brengen

Tip 6: Ga voor (semi) permanente make-up

Heb jij ‘s ochtends niet zo veel tijd of heb jij helemaal geen zin om elke dag je wenkbrauwen te doen? Of twijfel je of het je zelf lukt om de perfecte vorm te creëren? Dan zijn ombré powder brows de ideale oplossing. Tijdens de ombré powder brows behandeling wordt er met een speciaal PMU-apparaat pigment aangebracht in de huid waardoor er een natuurlijke poederachtige wenkbrauw ontstaat. Deze semipermanente make-up blijft ongeveer 1,5 jaar blijft zitten en wordt volledig pijnloos en zonder de huid te beschadigen gezet.

Teken je zelf de verkeerde vorm tekent of epileer je je wenkbrauwen niet goed, dan hebben we minder ruimte voor de perfecte vorm. Dus twijfel je voordat je zelf gaat epileren? Kom dan eerst even langs in onze salon, dan zorgen we voor het beste én mooiste resultaat.

Jouw wenkbrauwen zitten na de behandeling elke dag on fleek, zelfs tijdens het sporten en in de sauna. Ideaal! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op of boek meteen je afspraak in onze salon in Elst.

Afspraak inplannen

Opleiding powder brows - bekijk de beschikbaarheid