Skip to main content

Wil jij je wenkbrauwen laten doen? Dan ben je de termen “Powder brows” en “Microblading” vast al tegengekomen. Op het eerste oog lijken deze twee behandelingen hetzelfde, maar dat is niet het geval! In deze blog leggen we je precies uit wat het verschil is tussen powder brows en microblading zodat jij kunt bepalen welke methode het beste bij je past.

Wat is microblading?

Microblading is een methode waarbij met een pen, uitgerust met een soort mesje, pigment handmatig onder de huid van je wenkbrauwen wordt aangebracht. Het is een precisiewerkje waarbij er kleine sneetjes in de huid worden gemaakt om het pigment in te voegen. Microblading is een semipermanente make-up die gemiddeld één jaar mooi blijft zitten. Afhankelijk van je levensstijl, de verzorging, de blootstelling aan de zon en je huidtype kan dit ook korter zijn.

Wat zijn powder brows?

Tijdens het aanbrengen van powder brows wordt met een PMU-apparaat fijn pigment in de bovenste lagen van de huid aangebracht. Het resulteert in een zachte, poederige uitstraling die veel weg heeft van het effect van wenkbrauwpoeder. Powder brows zijn net als microblading een semipermanente make up. Ze gaan gemiddeld tot wel 1,5 jaar mee. Ook hier afhankelijk van je levensstijl, huidtype, blootstelling aan de zon en verzorging.

De voor- en nadelen van microblading

Ga jij voor microblading? Dan hoef je niet meer elke dag je wenkbrauwen te tekenen voor de spiegel. Dat bespaart je in de ochtend weer een paar minuten. Maar, er zijn ook wat nadelen verbonden aan deze wenkbrauwbehandeling.

Door de druk op het mesje en de kleine sneetjes die gemaakt worden op de huid vinden veel mensen deze behandeling wat pijnlijker. En door de verkeerde druk toe te passen kan het pigment te diep in de huid komen waardoor deze verkleurt.

Daarnaast kunnen door de kleine sneetjes de haarzakjes beschadigd raken en ontstaan er vaak littekens. De handeling kan zelfs leiden tot een verdikking van de huid. Al met al kunnen de wenkbrauwen daar zelfs lelijker van worden. Het resultaat blijft ook minder lang zitten dan bij powder brows. Vooral als je een wat vetter huidtype hebt.

De voor- en nadelen van powder brows

Ga je voor de Powder Brow behandeling? Dan zien je wenkbrauwen zien er gemiddeld 1.5 jaar fantastisch uit, met minimale onderhoud. Daardoor ben je minder tijd kwijt aan je wenkbrauwverzorging. Powder brows zijn ideaal voor vrijwel elk huidtype en de behandeling richt nauwelijks schade aan aan de huid. Geen littentekenweefsel dus of andere nadelen!

Het kan zijn dat je na enige tijd touch-ups nodig hebt om die frisse, volle look te behouden. Dat kan, in tegenstelling tot bij de microblading behandeling, oneindig vaak gedaan worden zonder de huid te beschadigen.

De Powder brow behandeling is wat prijziger dan de microblading behandeling. Maar, dankzij de professionele apparaten geniet je veel langer van een mooi resultaat en worden je wenkies op een gezonde manier gezet. Het is maar net wat je ervoor hebt.

resultaat van powder brows vs microbladingPowder brows laten zetten

Wil jij graag powder brows of ombré powder brows laten zetten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Maak snel en eenvoudig een afspraak bij MP Brows. Onze ervaren specialisten staan te popelen om met jou samen te werken en de perfecte wenkbrauw look te creëren die helemaal bij jou past. We nemen alle tijd om je wensen door te nemen en zorgen voor een resultaat waar je absoluut verliefd op zult worden.

Afspraak maken

Gratis MP-Talks #3 PMU Apparaat - Bij aanschaf van een PMU apparaat