Skip to main content
search
0

Bij het kiezen van de perfecte wenkbrauwbehandeling kan het soms overweldigend zijn door de verscheidenheid aan technieken en methoden die beschikbaar zijn. Maar maak je geen zorgen, we leggen je graag het verschil tussen microblading en poeder techniek uit, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die het beste bij jou past.

Wat is microblading

Met een speciale pen (mesje), vandaar ook ‘blading’ worden de haartjes getekend. De huid wordt als het ware open gesneden. Daarin worden de pigmenten ingebracht. Helaas gaat het resultaat van microblading maar enkele maanden mee. Ombré powder brows (poeder techniek) gaat ten opzichte van microblading veel langer mee (tot zelfs 2 jaar). Ook is er bij microblading een groot risico dat er littekens kunnen ontstaan door te diepe snedes.

Door de grote risico’s en vele nadelen van microblading passen wij alleen de  powder brows (poedertechniek) techniek toe.

Bij microblading wordt er gebruik gemaakt van hairstroke techniek, waar semi permanente make-up als wenkbrauwhaartjes wordt gepigmenteerd. Microblading wordt soms ook wel hair-strokes of 3D hair-strokes genoemd. Uiteindelijk gaat het allemaal om dezelfde techniek.

Afspraak maken

Is microblading geschikt voor elk huidtype?

Nee, microblading wordt niet geadviseerd indien je een vette huid hebt. Omdat met microblading dunne sneetjes in de huid worden gemaakt is de kans bij een vette huid of grove poriën op snelle vervaging groot. Informeer daarom altijd goed voordat je de behandeling ondergaat.

Wat is poeder techniek?

Met deze techniek van permanente make-up wordt op een heel subtiele wijze gepigmenteerd waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Het resultaat is semi permanent. Dat houdt in dat u na ongeveer 2 jaar uw wenkbrauwen een opfrisbehandeling moet geven om langer te genieten van perfecte wenkbrauwen.

Poeder techniek is geschikt voor elk huidtype en gaat veel langer mee dan microblading.

Verschil tussen microblading en poeder techniek
Afspraak maken

Powder brows foto’s

Ombre powder brows
Ombre brows
Ombre powder brows
Ombré brows

Ombré powder brows

Poeder techniek kan op verschillende manieren toegepast worden. Zo kan je kiezen voor Ombré techniek. Met Ombré techniek is de aanzet van de wenkbrauwen iets lichter. De uiteinde van de wenkbrauwen worden donkerder.

Zo zie je een mooie overloop van kleuren in de wenkbrauwen. Dit geeft een heel mooi en natuurlijk effect. Daarnaast kan je er ook voor kiezen voor een strakke lijn aan de onderzijde van de wenkbrauwen. Zo zijn je brows echt on fleek!

Ombré Powder brows
Bekijk prijzen
Close Menu
Live PMU Masterclasses - Meld je aan voor MP Talks