Skip to main content

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over een permanente make up behandeling of een permanente make up opleiding? Op deze pagina hebben we de veelgestelde vragen geplaatst. Wij beantwoorden vragen over:

Mocht jouw vraag hier niet tussen staan neem dan gerust contact met ons op.

Algemene permanente make-up vragen

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is iets anders. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten in de bovenste laag van de dermis of Stratum Basaal aan.

Kan PMU bij iedereen toegepast worden?

Helaas is het niet mogelijk om bij iedereen PMU toe te passen. Daarom is het belangrijk om vooraf aan te geven of u huidaandoeningen heeft. Dan kan kunnen wij u vertellen of u wel of niet behandeld kunt worden.

Op de volgende plaatsen brengen wij geen PMU aan:

 • op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan
 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is
 • op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.
Bent u diabetes?

Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

Ik heb diabetes, mag ik behandeld worden?

Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

Hoe lang duurt de behandeling?

De eerste behandeling duurt gemiddeld tussen de 1,5 – 2 uur. De behandeling bestaat uit:

 1. bespreken van de wensen en mogelijkheden,
 2. voortekenen
 3. kleurkeuze
 4. de behandeling zelf.

Is een nabehandeling noodzakelijk?

Voor een mooie resultaat is een nabehandeling te adviseren. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht verliest na ongeveer 1 maand 30 – 40% van zijn kleur. Daarom is het belangrijk dat u voor een tweede keer komt.

In sommige gevallen kan het zo zijn dat de huid niet goed opneemt en is een tweede behandeling ook nodig. In uitzonderlijke gevallen kan een derde behandeling nodig zijn.

Hoe snel vervaagt permanente make up?

Permanente make up gaat ongeveer 1,5 – 2 jaar mee. Na verloop van tijd zal de PMU vervagen. Een touch up wordt dan geadviseerd. Kijk op de permanente make up prijs pagina voor meer informatie.

Wat te doen na de permanente make up behandeling?

Na behandeling krijgt u informatie mee over de nazorg. Hierin staan adviezen over hoe u het beste uw wenkbrauwen kunt verzorgen maar ook wat u vooral niet moet doen na de behandeling. Het is vooral belangrijk om de instructies die u meekrijgt na de behandeling zorgvuldig uit te voeren.

Hoe pijnlijk is permanente make up?

De behandeling is niet voor iedereen geheel pijnloos. Vaak wordt het gevoel van epileren als pijnlijker ervaren. Mocht het toch pijnlijk worden dan kan de huid verdoofd worden. Vaak is het niet nodig.

Ik ben zwanger of ik geef borstvoeding. Mag ik behandeld worden?

Neem geen tatoeage als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Niet alle risico’s rond het tatoeëren voor zwangere vrouwen zijn bekend. Mocht u bovendien als gevolg van de tatoeage een infectie oplopen, dan mag u bepaalde medicijnen ter bestrijding van de infectie niet gebruiken, vanwege het risico voor uw (ongeboren) kind.

Ik heb botox, mag ik behandeld worden?

U mag behandeld worden indien u de botox behandeling 4 weken geleden heeft gehad. Wij adviseren om eerst PMU te nemen.

Wat moet ik vermijden na de behandeling?

Vermijd 2 – 3 weken sauna, zonnebank en directe zonlicht. Ook adviseren wij om 7 dagen na de behandeling geen make-up aan te brengen.

Worden de wenkbrauwhaartjes geschoren tijdens de behandeling?

Tijdens de behandeling wordt een mooie vorm gegeven aan de wenkbrauwen. Vaak worden de haartjes die niet bij de vorm horen geepileerd of voorzichtig weggeschoren. Indien gewenst kunnen deze haartjes ook blijven. Dit gebeurt altijd in overleg.

Wat kost permanente make up?

Wij bieden verschillende permanente make up behandelingen aan. Op de permanente make up prijs pagina kun je al onze prijzen vinden.

Voor welke leeftijd is permanente make up?

Een permanente make up behandeling is geschikt voor iedereen met een leeftijd vanaf 16 jaar. Hierbij is geen toestemming vereist van je ouders.

Hoe permanente make up verzorgen

Na de permanente make up behandeling ontvang je instructies voor de nazorg. Het is belangrijk dat je deze instructies goed opvolgt voor het beste resultaat.

Hoe wordt permanente make up aangebracht

Permanente make up wordt aangebracht met een PMU apparaat. Dit lijkt op tatoeëren maar permanente make up gaat net onder de huid zitten. Hierdoor is het semi permanent.

Hoe lang blijft permanente make up zitten

Permanente make up voor wenkbrauwen blijft gemiddeld 1,5 jaar strak. Hierna zal het geleidelijk vervagen. Wij adviseren hierna een touch up zodat het resultaat weer strak is.

Permanente make up voor lippen blijft gemiddeld 3 jaar.

Permanente make up en sporten

Zweet stoot pigment af. Daarom adviseren wij om de eerste week na de behandeling niet te sporten. Deze instructies ontvangt u bij het maken van een afspraak en na de behandeling.

Permanente make up en sauna

Zweet stoot pigment af. Daarom adviseren wij om een week na de permanente make up behandeling niet naar de sauna te gaan.

Permanente make up en zonnebank

Zweet stoot pigment af. Daarom adviseren wij om een week na de permanente make up behandeling niet naar de zonnebank te gaan.

Mag ik behandeld worden tijdens mijn menstruatie

Tijdens je menstruatie is het mogelijk om je te behandelen.

Permanente make-up wenkbrauwen

Wat zijn Ombre powder brows?

Met deze techniek van permanente make-up voor wenkbrauwen wordt op een heel subtiele wijze gepigmenteerd met een PMU apparaat waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Alleen is het resultaat semi permanent. Dat houdt in dat u na gemiddeld 1,5 jaar uw wenkbrauwen een opfrisbehandeling moet geven om langer te genieten van perfecte Ombré brows.

Hoe worden Ombre Powder Brows gecreëerd?

Deze techniek wordt toegepast met een PMU apparaat. De pigmenten worden met een naald/hygiëne module in de lederhuid geplaatst. Dit lijkt op tatoeëren maar in de permanente make up wereld noemen wij dit pigmenteren. Met het PMU apparaat kun je een zachte poeder effect creëren.

Hoelang duurt een Ombre powder brows behandeling?

Gemiddeld duurt de Ombré powder brows behandeling 1,5 tot 2 uur.

Wat kosten Ombre Powder brows?

De prijs van Ombré powder brows is v.a. € 545,- inclusief nabehandeling. De nabehandeling vindt na ongeveer 6 weken plaats. Voor al onze permanente make up prijzen kun je terecht op de permanente make up prijzen pagina.

Wat zijn Hybrid brows?

Met Hybrid brows wordt de huid en de wenkbrauwharen geverfd en mooi gevormd. Het verschil met Henna brows is dat Hybrid brows veel langer zichtbaar blijft op de huid, namelijk 7 tot 10 dagen. Op de haartjes blijft het resultaat maar liefst tot 7 weken. Het vervaagt dus niet uit de haartjes maar het groeit eruit. Doordat bij deze behandeling ook de huid wordt geverfd zien je wenkbrauwen er optisch veel voller uit.

Hoe worden Hybrid brows gezet?

Bij de behandeling gebruiken we een verfsoort dat lijkt op henna. Voordat we hiermee beginnen zullen we eerst de huid uitgebreid reinigen. Hierna bespreken we je wensen en adviseren we een vorm die past bij het gezicht. Nadat we een vorm hebben getekend beginnen we met het aanbrengen van de verf op de huid en haren. Na het verven worden je de overtollige haartjes geharst.

Hoelang duurt een Hybrid brows behandeling?

Een Hybrid brows behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Tijdens de behandelen bespreken we eerst uitgebreid je wensen en geven we advies dat past bij jouw gezicht.

Hoe lang blijft het zitten?

Ombré powder brows gaan gemiddeld 1,5 jaar mee mits je je houdt aan de nazorginstructies. Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen zodat u langer kan genieten van je permanente make up. Daarnaast is het van belang dat je goed omgaat met je huid en je wenkbrauwen.

Bij Hybrid brows gebruiken we een verfsoort met henna effect. Het resultaat gaat ongeveer 7 weken mee op haartjes, en 10 dagen op de huid. Zo kun je ruime tijd genieten van je wenkbrauwen, ook in het zwembad en sauna.

Wat kosten Hybrid brows?

De prijs van Hybrid brows is v.a. € 45,-.

Permanente make-up lippen

Ik heb lipfillers, is de behandeling dan geschikt voor mij?

Ja, lippigmentatie is een mooie aanvulling voor de lippen bij lipfillers. Je kan 4 weken nadat fillers hebt genomen een behandeling bij ons nemen. En andersom, 2 weken na de lippigmentatie mag je weer fillers.

Is de behandeling pijnlijk?

Zoals elke permanente make-up behandeling is de ook lippigmentatie niet geheel pijnloos. De lippen worden worden vooraf verdoofd waardoor de behandeling aangenamer voelt dan zonder verdoving. Je mag 1 uur voor de behandeling paracetamol nemen. Geen NSAID’s zoals Ibuprofen, Diclofenac of Naproxen.

Welke kleurmogelijkheden hebben jullie?

Wij hebben een ruim kleurassortiment. De kleur wordt samen bepaald tot de gewenste kleur is behaald. Alle pigmentkleuren kunnen gemengd worden.

Permanente make-up eyeliner

Hoe wordt permanente make-up eyeliner toegepast?

Permanente make-up wordt toegepast door middel van een PMU apparaat met een naald/hygiënemodule. Met kleine bewegingen worden de pigmenten onderhuids aangebracht. Op de oogleden brengen we een eerst een verdovende créme aan. Zo ervaart u minder pijn tijdens de behandeling.

Met een pmu eyeliner brengen we pigment in de huid van je ooglid aan, vaak aan de wimperrand. Je hebt verschillen in soorten eyeliners. Een eyeliner geeft optisch een diepte aan de ogen. Zo kunnen de ogen groter lijken, de wimpers voller en geeft het een frisse blik. Het bespaart veel tijd iedere morgen.

Maar andere redenen om permanente eyeliner te nemen zijn:

 • Allergie of gevoelig voor make-up
 • Je wilt niet dat je make-up uit loopt
 • Je hebt geen wimpers meer door een aandoening
 • Je vindt het moeilijk om zelf make-up aan te brengen

Waarom permanente make-up eyeliner?

 • bespaart je tijd/kosten
 • fris en verzorgde uiterlijk
 • je eyeliner is altijd symmetrisch

Hoe lang gaat permanente make-up eyeliner mee?

Eyeliner heeft het voordeel dat het nooit echt weg zal gaan. Het mooiste resultaat is tussen 1,5 en 5 jaar. Daarna zal de kleur vervagen.

Mag ik lenzen in tijdens de behandeling?

Nee, je mag tijdens de behandeling geen lenzen in. 24 uur na de behandeling kunnen de oogleden gezwollen aanvoelen, het is niet raadzaam om lenzen in te doen omdat de oogleden nog gezwollen kunnen zijn.

Permanente make-up verwijderen

Doet het pijn om permanente make-up te verwijderen?

Het verwijderen van permanente make-up kan enige mate van ongemak veroorzaken, maar het zou niet per se pijnlijk moeten zijn. Er zijn verschillende methoden beschikbaar om PMU te verwijderen, waaronder laserverwijdering. Die methode die wij aanbieden.

Laserbehandelingen gebruiken geconcentreerde lichtenergie om de inktdeeltjes af te breken. Dit gevoel is vergelijkbaar met het gevoel van een rubberen bandje dat tegen de huid wordt geschoten.

Hoewel het verwijderen van PMU niet pijnlijk zou moeten zijn, kan de gevoeligheid van elk individu variëren en kan er sprake zijn van enige irritatie of gevoeligheid tijdens of na de behandeling. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de duur en intensiteit van de behandeling afhankelijk zijn van verschillende factoren, waaronder de grootte en kleur van de PMU en de diepte van de inkt in de huid.

Wat kost het om PMU te verwijderen?

Het weglaseren van permanente make-up kost €95 voor een behandeling. Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt af van het pigment in de huid. Onze specialist kan dit na de eerste sessie beoordelen.

Hoelang duurt de behandeling?

Een PMU verwijderen behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Omdat ons laserapparaat met korte pulsen van 2 nanoseconden werkt kunnen we in 15 minuten één behandeling inplannen. In sommige gevallen met oude PMU heb je meerdere sessies nodig. Dit wordt door onze specialist beoordeeld.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt af van het pigment in de huid. Onze specialist kan dit na de eerste sessie beoordelen.

Permanente make up opleidingen

Hoe kan ik mij aanmelden voor een permanente make up opleiding?

Het aanmelden voor onze opleiding kan via verschillende pagina’s op deze website. Zie de overzicht van permanente make up opleidingen om je aan te melden voor een specifieke permanente make up opleiding.

Hoe groot zijn de groepen voor de opleidingen?

Wij vinden het belangrijk dat we persoonlijke aandacht kunnen geven aan onze cursisten. Met deze reden geven wij opleidingen aan een groep van maximaal 4 cursisten.

€250 korting - Opleiding powder brows