Skip to main content
0

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over een permanente make up behandeling of een permanente make up opleiding? Op deze pagina hebben we de veelgestelde vragen geplaatst. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan neem dan gerust contact met ons op.

Permanente make up wenkbrauwen

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is iets anders. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten in de bovenste laag van de dermis of Stratum Basaal aan.

Kan PMU bij iedereen toegepast worden?

Helaas is het niet mogelijk om bij iedereen PMU toe te passen. Daarom is het belangrijk om vooraf aan te geven of u huidaandoeningen heeft. Dan kan kunnen wij u vertellen of u wel of niet behandeld kunt worden.

Op de volgende plaatsen brengen wij geen PMU aan:

  • op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan
  • op een litteken dat minder dan een jaar oud is
  • op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd
  • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is
  • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.
Bent u diabetes?

Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

Ik heb diabetes, mag ik behandeld worden?

Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

Hoe lang duurt de behandeling?

De eerste behandeling duurt gemiddeld tussen de 1,5 – 2 uur. De behandeling bestaat uit:

  1. bespreken van de wensen en mogelijkheden,
  2. voortekenen
  3. kleurkeuze
  4. de behandeling zelf.

Is een nabehandeling noodzakelijk?

Voor een mooie resultaat is een nabehandeling te adviseren. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht verliest na ongeveer 1 maand 30 – 40% van zijn kleur. Daarom is het belangrijk dat u voor een tweede keer komt.

In sommige gevallen kan het zo zijn dat de huid niet goed opneemt en is een tweede behandeling ook nodig. In uitzonderlijke gevallen kan een derde behandeling nodig zijn.

Hoe snel vervaagt permanente make up?

Permanente make up gaat ongeveer 1,5 – 2 jaar mee. Na verloop van tijd zal de PMU vervagen. Een touch up wordt dan geadviseerd. Kijk op de permanente make up prijs pagina voor meer informatie.

Wat te doen na de permanente make up behandeling?

Na behandeling krijgt u informatie mee over de nazorg. Hierin staan adviezen over hoe u het beste uw wenkbrauwen kunt verzorgen maar ook wat u vooral niet moet doen na de behandeling. Het is vooral belangrijk om de instructies die u meekrijgt na de behandeling zorgvuldig uit te voeren.

Hoe pijnlijk is permanente make up?

De behandeling is niet voor iedereen geheel pijnloos. Vaak wordt het gevoel van epileren als pijnlijker ervaren. Mocht het toch pijnlijk worden dan kan de huid verdoofd worden. Vaak is het niet nodig.

Ik ben zwanger of ik geef borstvoeding. Mag ik behandeld worden?

Neem geen tatoeage als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Niet alle risico’s rond het tatoeëren voor zwangere vrouwen zijn bekend. Mocht u bovendien als gevolg van de tatoeage een infectie oplopen, dan mag u bepaalde medicijnen ter bestrijding van de infectie niet gebruiken, vanwege het risico voor uw (ongeboren) kind.

Ik heb botox, mag ik behandeld worden?

U mag behandeld worden indien u de botox behandeling 4 weken geleden heeft gehad. Wij adviseren om eerst PMU te nemen.

Wat moet ik vermijden na de behandeling?

Vermijd 2 – 3 weken sauna, zonnebank en directe zonlicht. Ook adviseren wij om 7 dagen na de behandeling geen make-up aan te brengen.

Worden de wenkbrauwhaartjes geschoren tijdens de behandeling?

Tijdens de behandeling wordt een mooie vorm gegeven aan de wenkbrauwen. Vaak worden de haartjes die niet bij de vorm horen geepileerd of voorzichtig weggeschoren. Indien gewenst kunnen deze haartjes ook blijven. Dit gebeurt altijd in overleg.

Wat kost permanente make up?

Wij bieden verschillende permanente make up behandelingen aan. Op de permanente make up prijs pagina kun je al onze prijzen vinden.

Voor welke leeftijd is permanente make up?

Een permanente make up behandeling is geschikt voor iedereen met een leeftijd vanaf 16 jaar. Hierbij is geen toestemming vereist van je ouders.

Hoe permanente make up verzorgen

Na de permanente make up behandeling ontvang je instructies voor de nazorg. Het is belangrijk dat je deze instructies goed opvolgt voor het beste resultaat.

Hoe wordt permanente make up aangebracht

Permanente make up wordt aangebracht met een PMU apparaat. Dit lijkt op tatoeëren maar permanente make up gaat net onder de huid zitten. Hierdoor is het semi permanent.

Hoe lang blijft permanente make up zitten

Permanente make up voor wenkbrauwen blijft gemiddeld 1,5 jaar strak. Hierna zal het geleidelijk vervagen. Wij adviseren hierna een touch up zodat het resultaat weer strak is.

Permanente make up voor lippen blijft gemiddeld 3 jaar.

Permanente make up en sporten

Zweet stoot pigment af. Daarom adviseren wij om de eerste week na de behandeling niet te sporten. Deze instructies ontvangt u bij het maken van een afspraak en na de behandeling.

Permanente make up en sauna

Zweet stoot pigment af. Daarom adviseren wij om een week na de permanente make up behandeling niet naar de sauna te gaan.

Permanente make up en zonnebank

Zweet stoot pigment af. Daarom adviseren wij om een week na de permanente make up behandeling niet naar de zonnebank te gaan.

Mag ik behandeld worden tijdens mijn menstruatie

Tijdens je menstruatie is het mogelijk om je te behandelen.

Permanente make up lippen

Ontstaat er een zwelling na permanente make up lippen?

Na een permanente make up lippen behandeling kan er een zwelling ontstaan. Vaak is de zwelling na een uur weer voorbij.

Ik heb lipfillers, is de behandeling dan geschikt voor mij?

Ja, lippigmentatie is een mooie aanvulling voor de lippen bij lipfillers. Je kan 4 weken nadat fillers hebt genomen een behandeling bij ons nemen. En andersom, 2 weken na de lippigmentatie mag je weer fillers.

Is de behandeling pijnlijk?

Zoals elke permanente make-up behandeling is de ook lippigmentatie niet geheel pijnloos. De lippen worden worden vooraf verdoofd waardoor de behandeling aangenamer voelt dan zonder verdoving. Je mag 1 uur voor de behandeling paracetamol nemen. Geen NSAID’s zoals Ibuprofen, Diclofenac of Naproxen.

Welke kleurmogelijkheden hebben jullie?

Wij hebben een ruim kleurassortiment. De kleur wordt samen bepaald tot de gewenste kleur is behaald. Alle pigmentkleuren kunnen gemengd worden.

Permanente make up eyeliner

Hoelang gaat permanente make up eyeliner mee?

Permanente make up eyeliner gaat eigenlijk nooit weg omdat de huid van de oogleden erg dun is. Wij adviseren om na ongeveer 3 jaar het te laten bijwerken.

Permanente make up opleidingen

Hoe kan ik mij aanmelden voor een permanente make up opleiding?

Het aanmelden voor onze opleiding kan via verschillende pagina’s op deze website. Zie de overzicht van permanente make up opleidingen om je aan te melden voor een specifieke permanente make up opleiding.

Hoe groot zijn de groepen voor de opleidingen?

Wij vinden het belangrijk dat we persoonlijke aandacht kunnen geven aan onze cursisten. Met deze reden geven wij opleidingen aan een groep van maximaal 4 cursisten.

Close Menu
Meer informatie over het STAP-budget