Skip to main content

Wat zijn Powder brows?

Bij Powder brows worden de wenkbrauwen ingeschaduwd met pigment. Powder brows is de nieuwste trend op het gebied van PMU voor wenkbrauwen. Maar de naam zegt het al; ‘powder’. Met deze techniek van permanente make-up wordt met een PMU apparaat op een heel subtiele wijze pigment aangebracht. Hierdoor lijkt het alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Alleen is het resultaat semi permanent. Dat houdt in dat je na ongeveer 1,5 jaar je wenkbrauwen een touch-up moet geven. Zo geniet je langer van je mooie wenkbrauwen.

MP TV

Bekijk onze MP TV aflevering over powder brows

Voordelen
 • Geschikt voor alle huidtype
 • Heel natuurlijk poedereffect
 • Wakker worden met mooie wenkbrauwen
 • Geen beschadiging van de huid
 • Zeer goed toe te passen
 • Bijna geen roodheid of zwelling
 • Geen kale plekken
 • Geen littekens
Afspraak maken
Techniek

Powder brows

Resultaat

gemiddeld 1,5 jaar

Prijs

vanaf € 545,-

Hoe ziet een Powder brows behandeling eruit?

Deze techniek wordt toegepast met een PMU apparaat. De pigmenten worden met een naald/hygiëne module in de lederhuid geplaatst. Dit lijkt op tatoeëren maar in de PMU wereld noemen wij dit pigmenteren. Met het PMU apparaat kan er een zachte poeder effect gecreëerd worden.

PMU apparaat

Wij werken met een hoogwaardig Duits kwaliteit PMU apparaat met CE keuring. Doordat we hiermee geen trauma aan de huid bezorgen kan je een mooi eindresultaat verwachten. Ons apparaat is uitermate geschikt voor het toepassen van de powder brows techniek.

Jouw wensen

Voordat we beginnen met de behandeling nemen we je wensen door. We bespreken hoe jij je eigen wenkbrauwen voortekent en wat voor kleur je gebruikt. Onze specialisten zullen je adviseren over de kleur en vorm die past bij jouw gezicht.

Voorteken van de wenkbrauwen

Hierna zullen we de wenkbrauwen voortekenen op basis van jouw wensen. Dit doen we door onze speciale browmapping techniek toe te passen. In slechts 12 stappen bepalen we een vorm teken die past bij jouw gezicht. Na jouw goedkeuring starten we met de behandeling.

Nazorg en nabehandeling

Nadat de behandeling klaar is bespreken we de nazorg en maken we een afspraak voor je nabehandeling. Heb je nog vragen over de behandeling? Neem dan contact met ons op per mail, WhatsApp of instagram.

Play Video

Bekijk video

MP-Brows

MP-Brows is gespecialiseerd in permanente make up behandelingen en opleidingen. Onze salon is volledig ingericht om jou de beste ervaring en resultaten te bieden op het gebied van permanente make up.

Of je nu op zoek bent naar wenkbrauwen, eyeliner, lippen of andere behandelingen, onze specialisten hebben jarenlange kennis en ervaring en zijn opgeleid om jou de gewenste look te geven. Maak een afspraak en ontdek hoe permanente make up jouw leven mooier en gemakkelijker kan maken!

Hoe lang duurt een Powder brows behandeling?

Gemiddeld duurt de permanente make up behandeling bij Powder brows 2 uur. Tijdens de intake wil ik graag weten wat je wensen en verwachtingen zijn. In eerste instantie zal ik de wenkbrauwen voorteken aan de vorm van je gezicht. Hiermee houden we uiteraard rekening met je wensen. Je ontvangt advies van onze specialisten om een vorm te bepalen die past bij jouw gezicht.

Pigmenten

Als we samen de juiste vorm hebben bepaald bespreken we de pigmenten. We geven advies op de pigmenten die passen bij jou. Doordat we verschillende hebben pigmenten hebben kunnen we de perfecte kleur bepalen die past bij jouw gezicht. Hierna starten we met de behandeling.

Nazorginstructies

Na de behandeling krijg je nazorginstructies mee. Deze zijn belangrijk voor het herstelproces van de wenkbrauwen. Probeer deze daarom zo nauwkeurig mogelijk op te volgen.

Afspraak maken

Hoe lang gaan Powder brows mee?

Powder brows gaan gemiddeld 1,5 jaar mee als je je houdt aan de nazorginstructies. Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen. Zo kan je langer genieten van je PMU. Daarnaast is het van belang hoe je zelf met je huid en wenkbrauwen omgaat.

Ga je nog vaak zonnebaden? Dan is de kans op vervaging natuurlijk sneller. Het voordeel bij deze techniek  is dat de pigmenten langzaam vervagen en geen kale plekken komen in de wenkbrauwen.

Play Video

Bekijk video

Bijtekenen hoeft voortaan niet meer met Powder brows. Hoe fijn zou het zijn om elke ochtend op te staan met perfecte wenkbrauwen?

Waarom Powder brows?

Bekijk hieronder de voordelen van Powder brows:

 • Geschikt voor alle huidtype: droog/vet/gecombineerd/grove poriën;
 • Zeer geschikt voor de rijpe huid;
 • Het resultaat gaat soms wel tot 3 keer langer mee dan microblading
 • Heel natuurlijk poedereffect;
 • Je wordt wakker met mooie wenkbrauwen;
 • Touch up gemiddeld pas na 1,5 jaar;
 • Geen beschadiging van de huid omdat MP-Brows beschikt over de allernieuwste apparatuur;
 • Zeer goed toe te passen bij littekens of kale plekjes in de wenkbrauwen;
 • Bijna geen roodheid of zwelling zichtbaar waardoor je dezelfde dag weer aan het werk kan.

Is Powder brows pijnlijk?

Een powder brows behandeling is niet geheel pijnloos. Vaak vergelijken onze klanten dit met hetzelfde gevoel als epileren. Waarbij epileren als meer pijnlijk wordt ervaren.

Powder brows tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het niet mogelijk om een powder brows behandeling uit te voeren. Dit komt omdat er tijdens de behandeling risico ontstaat op een ontsteking. Omdat je tijdens de zwangerschap niet alle anti-biotica mag slikken mag er geen behandeling uitgevoerd worden.

Play Video

Bekijk video

Wat kost een powder brows behandeling?

De prijs van Powder brows is va. € 545,- inclusief nabehandeling. Voor al onze permanente make up prijzen kun je terecht op de permanente make up prijzen pagina. De nabehandeling vindt na ongeveer 6 weken plaats.

Bekijk prijzen

Hoe genezen powder brows?

Na de powder brows behandeling is het pigment net in de huid gezet. Je huid begint nu met het herstelproces. Je kan dit vergelijken met een schaafwond op je knie. Hierdoor kunnen er korsten ontstaan. Het pigment is niet meer zo zichtbaar als direct na de behandeling. Dit komt omdat de huid het pigment niet herkent als lichaamseigen stof. Hierdoor wordt het pigment voor een deel afgestoten. Omdat de huid tijd nodig heeft om te herstellen kom je na ongeveer 6 weken terug voor een nabehandeling.

Nabehandeling

Tijdens de nabehandeling bekijken we hoe het resultaat is genezen. We zullen nogmaals een behandeling uitvoeren zodat het pigment beter wordt herkend door de huid. Het eindresultaat zal ongeveer 60% lichter worden dan direct na de behandeling. Zo heb je een natuurlijk poeder effect dat ongeveer 1,5 jaar meegaat.

Onze specialisten

Onze specialisten zijn zorgvuldig geselecteerd en opgeleid op basis van hun passie, expertise en vaardigheden. Ze blijven zich voortdurend bijscholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied. Ze luisteren actief naar de wensen en zorgen van klanten en bieden duidelijke uitleg over de behandeling.

Onze specialisten op verschillende locaties hebben bewezen resultaten behaald en hebben veel positieve reviews ontvangen van tevreden klanten.

Powder brows afspraak maken

Wij werken alleen op afspraak. De beschikbaarheid van onze specialisten is online beschikbaar. Het maken van een afspraak kan eenvoudig online.

Afspraak maken

Powder brows opleidingen

Wij bieden verschillende powder brows opleidingen aan voor zowel startende en ervaren PMU specialisten. Ook bieden wij verschillende online cursussen aan.

Basisopleiding

De basisopleiding is geschikt voor starters. Tijdens deze 3 daagse opleiding leer je alles over permanente make up en deze techniek. Voor deze opleiding is geen diploma of ervaring vereist.

Opleiding powder brows

Online opleiding

De online versie van deze opleiding voor starters! Incl. theorie en video’s. Deze opleiding is zonder praktijklessen. Voor deze opleiding is geen diploma of ervaring nodig.

Online opleiding powder brows

Masterclass

Deze masterclass is alleen voor gevorderde PMU specialisten die deze techniek al toepassen. Tijdens deze Masterclass leer je deze techniek toepassen en voer je een behandeling uit op je eigen model onder begeleiding van onze specialisten.

Masterclass powder brows

Privé cursus

Deze privé cursus is geschikt als je al ervaring hebt met deze techniek. Tijdens deze privé cursus van 8 uur kan je twee modellen behandelen onder begeleiding. Neem hiervoor contact met ons op. Zo kunnen we een programma op maat maken.

Privé cursus powder brows
Opleiding powder brows - bekijk de beschikbaarheid