Wat zijn Powder brows?

Bij Powder brows worden de wenkbrauwen ingeschaduwd met pigment. Powder brows is de nieuwste trend op het gebied van permanente make-up (PMU) voor wenkbrauwen. Maar de naam zegt het al; ‘powder’. Met deze techniek van permanente make-up wordt met een PMU apparaat op een heel subtiele wijze pigment aangebracht waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Alleen is het resultaat semi permanent. Dat houdt in dat je na ongeveer 1,5 jaar je wenkbrauwen een touch-up moet geven om langer te genieten van je mooie wenkbrauwen.

Voordelen
 • Geschikt voor alle huidtype
 • Heel natuurlijk poedereffect
 • Wakker worden met mooie wenkbrauwen
 • Geen beschadiging van de huid
 • Zeer goed toe te passen
 • Bijna geen roodheid of zwelling
 • Geen kale plekken
 • Geen littekens
Afspraak maken
Techniek

Powder brows

Resultaat

gemiddeld 1,5 jaar

Prijs

va. € 545,-

powder brows
powder brows
powder brows
powder brows

Hoe ziet een Powder brows behandeling eruit?

Deze techniek wordt toegepast met een PMU apparaat. De pigmenten worden met een naald/hygiëne module in de lederhuid geplaatst. Dit lijkt op tatoeëren maar in de PMU wereld noemen wij dit pigmenteren. Met het PMU apparaat kan er een zachte poeder effect gecreëerd worden.

Wij werken met een hoogwaardig Duits kwaliteit PMU apparaat met CE keuring. Doordat we hiermee geen trauma aan de huid bezorgen kan je een mooi eindresultaat verwachten. Ons apparaat is uitermate geschikt voor het toepassen van de powder brows techniek.

Voordat we beginnen met de behandeling nemen we je wensen door. We bespreken hoe jij je eigen wenkbrauwen voortekent en wat voor kleur je gebruikt. Onze specialisten zullen je adviseren over de kleur en vorm die past bij jouw gezicht.

Hierna zullen we de wenkbrauwen voortekenen op basis van jouw wensen. Dit doen we door onze speciale browmapping techniek waarmee we in 12 stappen een vorm teken die past bij jouw gezicht. Na jouw goedkeuring beginnen met het toepassen van de powder brows techniek.

Nadat de powder brows techniek is toegepast bespreken we de nazorg en maken we een afspraak voor je nabehandeling. Heb je nog vragen over de behandeling? Neem dan contact met ons op per mail, WhatsApp of instagram.

Hoe lang duurt een Powder brows behandeling?

Gemiddeld duurt de permanente make up behandeling bij Powder brows 2 uur. Tijdens de intake wil ik graag weten wat je wensen en verwachtingen zijn. In eerste instantie zal ik de wenkbrauwen voorteken aan de vorm van je gezicht en uiteraard je wensen. Je ontvangt advies van onze specialisten om een vorm te bepalen die past bij jouw gezicht.

Als we samen de juiste vorm hebben gecreëerd breng ik een aantal pigmenten aan op het voorhoofd om te bepalen welke kleur bij jou past. Wij hebben verschillende pigmenten om de perfecte kleur te bepalen die past bij jouw gezicht. Hierna starten we met de behandeling.

Na de behandeling krijg je nazorginstructies mee. Deze zijn van belang bij het herstelproces van de wenkbrauwen. Probeer deze daarom zo nauwkeurig mogelijk op te volgen.

Afspraak maken

Hoe lang gaan Powder brows mee?

Powder brows gaan gemiddeld 1,5 jaar mee mits je je houdt aan de nazorginstructies. Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen zodat je langer kan genieten van je PMU. Daarnaast is het van belang hoe je zelf met je huid/wenkbrauwen omgaat.

Ga je nog vaak zonnebaden? Dan is de kans op vervaging natuurlijk sneller. Het voordeel is wel dat bij Powder brows de pigmenten geleidelijk vervagen en geen kale plekken komen in de wenkbrauwen.

Bijtekenen hoeft voortaan niet meer met Powder brows. Hoe fijn zou het zijn om elke ochtend op te staan met perfecte wenkbrauwen?

Waarom Powder brows?

Bekijk hieronder de voordelen van Powder brows:

 • Geschikt voor alle huidtype: droog/vet/gecombineerd/grove poriën;
 • Zeer geschikt voor de rijpe huid;
 • Het resultaat gaat soms wel tot 3 keer langer mee dan microblading
 • Heel natuurlijk poedereffect;
 • Je wordt wakker met mooie wenkbrauwen;
 • Touch up gemiddeld pas na 1,5 jaar;
 • Geen beschadiging van de huid omdat MP-Brows beschikt over de allernieuwste apparatuur;
 • Zeer goed toe te passen bij littekens of kale plekjes in de wenkbrauwen;
 • Bijna geen roodheid of zwelling zichtbaar waardoor je dezelfde dag weer aan het werk kan.

Is Powder brows pijnlijk?

Een powder brows behandeling is niet geheel pijnloos. Vaak vergelijken onze klanten dit met hetzelfde gevoel als epileren. Waarbij epileren als meer pijnlijk wordt ervaren.

Powder brows tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het niet mogelijk om een powder brows behandeling uit te voeren. Dit komt omdat er tijdens de behandeling risico ontstaat op een ontsteking. Omdat je tijdens de zwangerschap niet alle anti-biotica mag slikken mag er geen behandeling uitgevoerd worden.

Wat kost een powder brows behandeling?

De prijs van Powder brows is va. € 545,- inclusief nabehandeling. Voor al onze permanente make up prijzen kun je terecht op de permanente make up prijzen pagina. De nabehandeling vindt na ongeveer 6 weken plaats.

Bekijk prijzen

Hoe genezen powder brows?

Na de powder brows behandeling is het pigment net gezet en begint je huid met het herstelproces. Je kan dit vergelijken met een schaafwond op je knie. Tijdens dit proces kunnen er korsten ontstaan. Het pigment is niet meer zo zichtbaar als direct na de behandeling. Dit komt omdat de huid het pigment niet herkent als lichaamseigen stof en hierdoor wordt het pigment afgestoten. Omdat de huid tijd nodig heeft om te herstellen kom je na ongeveer 6 weken terug voor een nabehandeling.

Tijdens de nabehandeling bekijken we hoe de powder brows zijn genezen. We zullen nogmaals een behandeling uitvoeren zodat het pigment beter wordt herkend door de huid. Het eindresultaat zal ongeveer 60% lichter worden dan direct na de behandeling. Zo heb je een natuurlijk poeder effect dat gemiddeld 1,5 jaar meegaat.

Powder brows afspraak maken

Wij werken alleen op afspraak. De beschikbaarheid van onze specialisten is online beschikbaar. Het maken van een afspraak kan eenvoudig online.

Afspraak maken

Opleiding powder brows

Deze opleiding is geschikt voor starters. Tijdens deze 3 daagse opleiding powder brows leer je alles over permanente make up en de powder brows techniek. Voor deze opleiding is geen diploma of ervaring vereist.

Opleiding powder brows

Masterclass powder brows

Deze opleiding is alleen voor gevorderde PMU specialisten die de powder brows techniek al toepassen. Tijdens deze Masterclass powder brows leer je de powder brows techniek toepassen en voer je een behandeling uit op je eigen model onder begeleiding van onze specialisten.

Masterclass powder brows

Privé cursus powder brows

Deze opleiding is geschikt als je al powder brows ervaring hebt. Tijdens deze privé cursus van 8 uur kan je twee modellen behandelen onder begeleiding. Neem hiervoor contact met ons op. Zo kunnen we een programma op maat maken.

Privé cursus powder brows

Live Masterclass powder brows

Tijdens deze live Masterclass powder brows (28-02-2022) kijk je mee met een behandeling uitgevoerd door Nehir. Je ontvangt informatie over browmapping, naalden, apparatuur, pigmenten, benodigdheden en is het mogelijk om je vragen te stellen.

Live Masterclass powder brows

Live powder brows behandeling

Tijdens deze live powder brows behandeling (10-07-2020) kijk je mee met een behandeling uitgevoerd door Nehir. De uitzending is bewaard om terug te kunnen kijken.

Live powder brows behandeling