Skip to main content

Powder brows, ook wel bekend als ‘Ombré powder brows’ of ‘soft shading’, is een geavanceerde techniek voor semi-permanente wenkbrauwmake-up die steeds populairder wordt vanwege de verbluffende en natuurlijk uitziende resultaten die het kan opleveren. Na de behandeling is het essentieel om goed voor je wenkbrauwen te zorgen om een optimaal genezingsproces te bevorderen en langdurige resultaten te garanderen. In deze blog duiken we dieper in op Powder brows genezen en geven we belangrijke tips en instructies om ervoor te zorgen dat jouw Powder brows er op hun best uitzien.

Powder brows genezen: hoe verloopt het proces? 

Powder brows genezen begint direct na de behandeling. De wenkbrauwen kunnen er in de eerste paar dagen na de behandeling donkerder uitzien dan verwacht, en er kunnen lichte korstjes ontstaan. Dit is volkomen normaal en een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces. Na ongeveer een week zullen de korstjes vanzelf verdwijnen, en gedurende de daaropvolgende weken zullen de wenkbrauwen geleidelijk aan lichter worden. Het is van cruciaal belang om geduldig te zijn tijdens het genezingsproces en de wenkbrauwen niet te forceren of te wrijven, aangezien dit het herstel kan vertragen en de genezing kan beïnvloeden. 

Powder brows genezen – na 1 week

Na één week zien PMU wenkbrauwen er meestal heel anders uit dan direct na de behandeling. Powder brows genezen kan soms vlot gaan. Direct na de PMU wenkbrauwbehandeling kunnen de wenkbrauwen er donkerder en intenser uitzien dan het uiteindelijke resultaat. Dit komt doordat de pigmenten in de huid nog moeten genezen en zich moeten stabiliseren.

Na een week begint het genezingsproces van de PMU wenkbrauwen en zullen de wenkbrauwen geleidelijk aan lichter worden. Eventuele korstjes die tijdens het genezingsproces zijn ontstaan, zullen in de meeste gevallen vanzelf zijn verdwenen. De wenkbrauwen krijgen een natuurlijkere uitstraling naarmate de pigmenten zich settelen in de huid.

Het is belangrijk om geduldig te zijn tijdens dit genezingsproces en om de nazorginstructies van de specialist nauwkeurig op te volgen. Vermijd direct contact met water, huidverzorgingsproducten en agressieve reinigingsmiddelen op de wenkbrauwen tijdens de eerste week om het genezingsproces niet te verstoren.

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over het uiteindelijke resultaat van PMU wenkbrauwen. Iedereen heeft een unieke huidreactie en het genezingsproces kan variëren. Het kan ook voorkomen dat de kleur van de wenkbrauwen in de eerste weken iets vervaagt, maar dit kan worden bijgewerkt tijdens een eventuele touch-up afspraak.

Over het algemeen zullen de PMU wenkbrauwen er na één week al veel natuurlijker uitzien dan direct na de behandeling en naarmate de tijd verstrijkt, zullen ze hun uiteindelijke, verbluffende resultaat bereiken. Met de juiste nazorg en geduld kun je genieten van prachtig gevormde wenkbrauwen die langdurig mooi blijven.

Nazorginstructies voor het genezen van Powder brows 

Om ervoor te zorgen dat jouw Powder brows genezen en het gewenste resultaat behouden, is het belangrijk om de nazorginstructies van mp-brows nauwkeurig op te volgen. Hier zijn enkele algemene nazorginstructies die vaak worden aanbevolen: 

  • Vermijd water en huidverzorgingsproducten: in de eerste week na de behandeling is het belangrijk om direct contact met water te vermijden. Vermijd ook het gebruik van gezichtsreinigers, toners, scrubs of andere huidverzorgingsproducten op de wenkbrauwen. 
  • Niet krabben of wrijven: het is verleidelijk om aan de korstjes te krabben, maar dit kan het genezingsproces verstoren en de kleur van de wenkbrauwen beïnvloeden. Laat de korstjes vanzelf loskomen. 
  • Vermijd zonlicht en sauna’s: directe blootstelling aan zonlicht kan het genezingsproces verstoren en de kleur vervagen. Vermijd daarom langdurige blootstelling aan de zon en saunabezoeken in de eerste paar weken na de behandeling. 
  • Vermijd zwembaden en zeezoutwater: zwembadwater en zeezoutwater kunnen de wenkbrauwen beschadigen en het genezingsproces verstoren. Vermijd zwemmen, sporten of langdurige blootstelling aan zeezoutwater totdat de wenkbrauwen volledig genezen zijn. 

Langdurige resultaten van Powder brows  

Een van de grootste voordelen van Powder brows is de langdurigheid van de resultaten. Hoewel de pigmenten in de loop van de tijd geleidelijk vervagen, blijven Powder brows meestal langer behouden dan traditionele wenkbrauwmake-up, zoals poeder of potlood. Met goede nazorg en regelmatig onderhoud kunnen Powder brows jarenlang meegaan, waardoor klanten kunnen genieten van hun prachtig gevormde wenkbrauwen zonder dagelijkse make-uproutine.

Het belang van professionele hulp 

Om ervoor te zorgen dat jouw Powder brows genezen en het gewenste resultaat behouden, is het van essentieel belang om naar een professionele en ervaren specialist te gaan. Een gekwalificeerde specialist zal niet alleen hoogwaardige pigmenten en technieken gebruiken, maar ook gedetailleerde nazorginstructies geven om jou te begeleiden tijdens het genezingsproces. Het kiezen van een professionele specialist is de sleutel tot het behalen van de best mogelijke Powder brows resultaten. Wij helpen je graag verder.

Afspraak maken

Opleiding powder brows - bekijk de beschikbaarheid