Skip to main content

Permanente make-up, zoals de naam al aangeeft, klinkt als een droom die uitkomt voor velen die elke ochtend kostbare tijd willen besparen. Het idee van het altijd hebben van perfect aangebrachte eyeliner, zonder dagelijkse inspanning, is verleidelijk. Maar wat gebeurt er als deze droom verandert in een nachtmerrie en je permanente make-up eyeliner mislukt? Geen zorgen, je bent niet alleen. In deze blog leggen we aan je uit waarom permanente make-up eyeliner soms misgaat en wat je vervolgens kunt doen.

Wat is permanente make-up eyeliner? 

Permanente make-up, ook bekend als een cosmetische tatoeage, is een procedure waarbij pigment in de bovenste laag van de huid wordt ingebracht om een langdurig make-upeffect te creëren. Bij permanente eyeliner wordt specifiek pigment langs de wimperlijn ingebracht om de illusie van dikkere wimpers of een gedefinieerde eyeliner te geven. Dit kan een geweldige oplossing zijn voor mensen die moeite hebben met het aanbrengen van eyeliner of die gewoon een permanente oplossing willen.

Wat te doen als permanente make-up eyeliner mislukt? 

Als je permanente make-up eyeliner niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, is het begrijpelijk dat je gefrustreerd bent. Je had natuurlijk hele andere verwachtingen en hoopte op een mooi resultaat. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen: 

  • Raadpleeg een professional: Als je niet tevreden bent met het resultaat, zoek dan hulp bij een ervaren professional. Een getrainde PMU-specialist kan beoordelen wat er mis is gegaan en advies geven over mogelijke oplossingen. 
  • Overweeg een correctie: Afhankelijk van het probleem, kan een specialist mogelijk correctieve stappen ondernemen om de eyeliner te herstellen. Dit kan het bijwerken van de kleur, het corrigeren van ongelijkmatigheden of het aanpassen van de vorm omvatten. 
  • Geduld hebben: Permanente make-up vervaagt meestal in de loop van enkele weken na de initiële procedure. Het kan zijn dat de kleur enigszins veranderen en zachter worden naarmate je huid geneest.

Waarom kan permanente make-up eyeliner mislukken? 

Hoewel permanente make-up eyeliner succesvol kan zijn en velen ermee tevreden zijn, zijn er ook momenten waarop de permanente make-up eyeliner mislukt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom permanente make-up eyeliner mislukt: 

  • Onervarenheid van de PMU-specialist: De kwaliteit van permanente make-up is sterk afhankelijk van de vaardigheid en ervaring van de specialist die de procedure uitvoert. Een onervaren PMU-specialist kan ongelijkmatige lijnen, verkeerde kleuren of andere esthetische problemen veroorzaken. 
  • Verkeerde kleurkeuze: Het kiezen van de juiste kleur voor permanente make-up eyeliner is van cruciaal belang. Een verkeerde kleur kan leiden tot een onnatuurlijk of onflatteus uiterlijk. 
  • Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergische reacties ontwikkelen op de gebruikte pigmenten, wat kan leiden tot ongemak, ontsteking en vervaging van de kleur. 
  • Verkeerde nazorg: Het genezingsproces na permanente make-up is van groot belang voor het uiteindelijke resultaat. Onjuiste nazorg, zoals het niet volgen van de instructies van de PMU-specialist, kan leiden tot vervaging of vervorming van de eyeliner. 
  • Huidtype en huidveranderingen: Verschillende huidtypen reageren anders op permanente make-up. Bovendien kunnen veranderingen in de huid, zoals veroudering, de kleur en vorm van de eyeliner in de loop van de tijd beïnvloeden. 

Voorkomen is beter dan genezen 

Natuurlijk is de beste manier om te voorkomen dat permanente make-up eyeliner mislukt. Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen om het resultaat zo goed mogelijk te krijgen. Volg de nazorginstructies die de PMU-specialist geeft strikt op. Dit minimaliseert het risico op complicaties en verbetert de genezingsresultaten.

En, laat de make-up altijd aanbrengen door een bekwame en ervaren PMU-specialist. Onderzoek verschillende professionals, bekijk hun portfolio en lees recensies van eerdere klanten voordat je een beslissing neemt. Een gedegen consultatie voorafgaand aan de procedure is ook een goede manier om je verwachtingen af te stemmen en eventuele vragen te stellen. 

Permanente make-up eyeliner mislukt: wat te doen? 

Net als bij elke cosmetische procedure zijn er risico’s verbonden aan permanente make-up. Heb je permanente eyeliner laten zetten en is het resultaat niet zoals je gehoopt had? Dan baal je natuurlijk als een stekker. Probeer kalm te blijven schakel professioneel advies in. Met de juiste stappen en een beetje geduld is het vaak mogelijk om alsnog het resultaat te halen dat je zo graag wilt. Onthoud dat permanente make-up een kunst is die tijd en zorgvuldigheid vereist, zowel bij het kiezen van een PMU-specialist als bij het volgen van nazorginstructies. 

Wil jij je permanente eyeliner laten verwijderen? Ondanks dat de term ‘permanent’ anders doet geloven, kun je PMU verwijderen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Opleiding powder brows - bekijk de beschikbaarheid