Skip to main content

Online PMU opleidingen

In de MP Online Academy is het mogelijk om online permanente make up opleidingen te volgen. We hebben verschillende hoofdstukken waarmee we je stap voor stap meenemen in de wereld van permanente make-up.

✓ Onze Online PMU Academy is geschikt voor startende en ervaren PMU-specialisten.
✓ We zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, merken en technieken en passen deze toe in onze opleidingen.
✓ We bespreken alle theorie over permanente make-up en leren je op een veilige en hygiënisch manier werken.

Hoe is de huid opgebouwd? Hoe kan ik de juiste vorm wenkbrauwen voortekenen die past in het gezicht. Hoe kies je de juiste kleur pigment? Welke kleur is geschikt voor welke huidtype en -soort? Hoe werkt een PMU apparaat? Hoe pas je de powder brows techniek toe? Hoe pas je een lippigmentatie techniek toe? Op al deze vragen en veel meer geven we antwoord in de verschillende hoofdstukken.

Ook nadat je de opleiding hebt afgerond zijn er veel vragen. Hoe kun je het beste starten? Wat komt hierbij kijken? In welke stappen kun je dit het beste doen? Hoe werkt marketing? Wat voor formulieren heb ik nodig voor de klant? Deze vragen worden allemaal in de juiste hoofdstukken behandeld.

Onze online PMU-opleidingen zijn overal te bekijken op bijvoorbeeld je laptop, tablet en smartphone.

Onze online opleidingen

Nehir Karacabay

Over Nehir Karacabay & MP-Brows

Mijn naam is Nehir Karacabay en ik ben permanente make up specialist en eigenaresse van MP-Brows.

MP-Brows is een permanente make up salon voor wenkbrauwen, lippen en eyeliner behandelingen. Wij zijn gespecialiseerd in de powder brows techniek en zijn naast de dagelijkse behandelingen die wij uitvoeren ook een academy waar we verschillende permanente make up opleidingen aanbieden. Deze opleidingen zijn geschikt voor zowel startende als ervaren PMU artiesten.

Informatie over permanente make up

Permanente make up, afgekort PMU, is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naald of hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op een tatoeage, maar het doel is iets anders. Wij werken met PMU in de lederhuid. Hierdoor is het resultaat niet permanent.

Binnenkort online

RIVM hygiënerichtlijnen en GGD erkenning

Als permanente make up specialiste heb je te maken met de hygiënerichtlijnen van het RIVM. Doordat we werken in de huid is het belangrijk om te weten hoe je dit op een veilige en juiste manier kunt doen. Hierdoor is het ook verplicht om een GGD erkenning aan te vragen en te ontvangen. Als het zetten van permanente make up niet op de correcte manier gebeurt kunt u vervelende ziekten oplopen zoals hepatitis B en C en HIV.

PMU Benodigdheden

Welke producten heb je nodig?

Anatomie van de huid

De huid is ons grootste orgaan. Bij volwassenen kan het oppervlak wel 1,5 tot 2 vierkante meter zijn en daarbij wel 15 tot 20 kilogram wegen! Om huidletsel goed te kunnen signaleren en behandelen is het belangrijk dat je weet hoe de huid werkt. Hoe is de huid opgebouwd? Wat is de functie van de verschillende huidlagen? En wat gebeurt er als je huid veroudert?

Binnenkort online

Kleurenleer

Om de juiste pigmenten te kunnen gebruiken is het belangrijk dat je weet met wat voor soort huidskleur je te maken hebt, wat voor huidtype en de wens is van je klant. Deze drie factoren bepalen de juiste kleurkeuze. Zorg ervoor dat je al deze drie factoren goed begrijpt want bij een verkeerde keuze kan het pigment niet het gewenste eindresultaat hebben.

Browmapping

Leer in 12 stappen hoe je de perfecte wenkbrauwen kunt voortekenen.

De online browmapping cursus is bedoeld voor:

  • pmu specialisten
  • wenkbrauwstylisten
  • make-up artists

Deze online cursus is inclusief certificaat.

PMU apparaat

Het belangrijkste onderdeel dat je nodig hebt voor het uitvoeren van permanente make up behandelingen is je PMU apparaat. Met een krachtige en stabiele PMU apparaat is het mogelijk om de huid op een perfecte manier te perforeren. Als de naald van het PMU apparaat niet stabiel is zal de huid beschadigen, met geen mooi eindresultaat. Hierdoor is het belangrijk dat deze eenmalige investering ook de juiste keuze is waarmee je jaren vooruit kunt, ook als je nieuwe behandelingen wilt aanbieden.

Binnenkort online

PMU naalden

Naalden …

Powder brows

Bij de powder brows techniek worden de wenkbrauwen op een subtiele manier ingeschaduwd met pigment. Hierdoor lijkt het alsof je de wenkbrauwen hebt ingekleurd met wenkbrauwpoeder. Deze techniek wordt toegepast met een PMU apparaat. Hoe pas je deze techniek toe en hoe ga je te werk?

Binnenkort online

Lippigmentatie

De afgelopen jaren is de lippigmentatie op een positieve manier ontwikkeld. De vroegere lipliner is nu verleden tijd en heeft nu ruimte gemaakt voor lippigmentatie. Ook kun je lippigmentatie verdelen in verschillende technieken.

Bekijk MP Online Academy
Gratis MP-Talks #3 PMU Apparaat - Bij aanschaf van een PMU apparaat