Skip to main content

Heb jij een permanente make-up behandeling gedaan en zijn je wenkbrauwen mislukt? Oh nee! Dat is natuurlijk super balen. Je wenkbrauwen zijn namelijk erg bepalend voor je uitstraling en voor je gezichtsuitdrukking.

Tijd voor een oplossing dus. In deze blog leggen we aan je uit wat je kunt doen om die mislukte wenkbrauwen snel te vergeten.

Mislukte wenkbrauwen: hoe kan dit gebeuren? 

Heb je een permanente make-up behandeling voor je wenkbrauwen gedaan? Dan hoor je natuurlijk helemaal weggeblazen te worden van het resultaat. Daar is de behandeling voor bedoeld. Toch kan het voorkomen dat je wenkbrauwen niet voldoen aan je verwachting. Omdat er bijvoorbeeld iets is misgegaan waardoor je wenkbrauwen zijn ‘mislukt’.
Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je je wenkbrauwen laat doen bij een onervaren PMU-specialist. Als de specialist nog weinig ervaring heeft kan het zijn dat je wenkbrauwen asymmetrisch gezet worden, dat ze ongelijk zijn of dat er een verkeerde kleurkeuze gemaakt is. Waardoor je ene wenkbrauw dikker is dan de ander, of donkerder of lichter.
Het kan ook zijn dat je een allergische reactie na het zetten van de wenkbrauwen. Dat kan leiden tot jeuk, ontsteking en/of vervanging van de kleur. Heb je de wenkbrauwen al even geleden laten zetten? Dan kan het ook zijn dat je na verloop van tijd minder tevreden bent over het resultaat door blootstelling aan de zon of door veroudering.

Wat te doen bij mislukte wenkbrauwen? 

Als je ontdekt dat je permanente make-up voor wenkbrauwen niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, is het belangrijk om rustig te blijven en stappen te ondernemen om het probleem aan te pakken: 

  1. Consulteer een professional die de situatie beoordeeld en je adviseert over mogelijke oplossingen.
  2. Heb geduld en geef je wenkbrauwen de kans om te genezen en eventueel te verbeteren.
  3. Overweeg correcties om de vorm, kleur en symmetrie van je wenkbrauwen te verbeteren.
  4. Volg de nazorginstructies om de beste genezingsresultaten te bereiken.

In het ergste geval kan je je PMU-wenkbrauwen laten verwijderen met een laserbehandeling. Dit is wel een wat complexere behandeling die door een professional uitgevoerd moet worden. Raadpleeg dus eerst een specialist en bespreek wat er mogelijk is

Voorkomen is beter dan genezen 

Het is altijd beter om teleurstelling te voorkomen dan achteraf te moeten herstellen. Kies voor een ervaren en betrouwbare PMU-salon voor permanente make-up voor wenkbrauwen. Onderzoek hun achtergrond, bekijk portfolio’s en lees beoordelingen om een weloverwogen beslissing te nemen. Ook gewonnen prijzen zijn een factor om te kunnen beoordelen wat de kennis en kunde is van een PMU-specialist. Zo is de kans op mislukte wenkbrauwen aanzienlijk minder.

Ook door goede nazorg toe te passen kan je voorkomen dat je spijt krijgt van het zetten van PMU-wenkbrauwen. Zo kan je vervaging verkleinen of zelfs voorkomen en heb je een kleinere kans op mislukte wenkbrauwen. Het nazorgproces is daarom erg belangrijk voor een succesvolle genezing. Daarbij kan je er ook voor zorgen dat de juiste kleur behouden blijft.

Mislukte wenkbrauwen: de oplossing 

Permanente make-up voor wenkbrauwen is ideaal voor iedereen die er elke dag piekfijn uit wil zien zonder veel tijd kwijt te zijn aan de dagelijkse make-uproutine. Maar zoals bij elke cosmetische procedure, zijn er risico’s en potentiële mislukkingen en is het dus belangrijk dat je de behandeling laat uitvoeren door een specialist. Niet tevreden met je wenkbrauwen na een behandeling? Geen paniek! Met de juiste aanpak en zorg is het vaak mogelijk om mislukte wenkbrauwen op te lossen. Net zoals bij mislukte permanente eyeliner

Je wenkbrauwen laten doen door MP-Brows

Op zoek naar een PMU-specialist voor een vakkundige wenkbrauw behandeling? Met de allernieuwste ombre powder brows techniek creëren we volle, natuurlijke en mooie wenkbrauwen. Het resultaat blijft 1,5 tot 2 jaar zitten, een uitkomst dus voor iedereen die veel tijd besteedt aan het tekenen van de wenkbrauwen. Met permanente make up bespaar je veel tijd en zie je er op elk moment van de dag mooi uit.

Afspraak maken
€250 korting - Opleiding powder brows