Skip to main content

Alles over microblading

Microblading is een techniek die de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. De basis van microblading is vrij eenvoudig. Met een speciaal mesje worden er fijne sneetjes in de huid gemaakt, waar vervolgens pigment in wordt aangebracht. Ondanks de lof die het heeft ontvangen voor het creëren van natuurlijk uitziende wenkbrauwen, zijn er aanzienlijke nadelen en risico’s verbonden aan deze procedure.

Risico op littekens

Een van de eerste en meest opvallende nadelen van microblading is het risico op littekens. Omdat met microblading handmatig in de huid wordt gesneden zijn er grote risico’s. Zo krijg je bij het te diep snijden in de huid al littekens. Dit betekent dat de uitkomst van de procedure sterk afhankelijk is van de vaardigheid en ervaring van de professional die de behandeling uitvoert. Te diepe sneden kunnen leiden tot blijvende schade aan de huid.

Toegankelijkheid en gebrek aan ervaring

De toegankelijkheid van microblading kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Voor microblading is geen grote investering nodig. Dit is ook de reden dat microblading veel wordt aangeboden. Het kopen van een mesje en pigmenten is al voldoende. Dit betekent dat bijna iedereen met minimale investeringen kan beginnen met het aanbieden van deze dienst. Het risico hierbij is dat velen dit doen zonder voldoende training of ervaring. Voor de klant kan dit resulteren in teleurstellende of zelfs schadelijke resultaten.

Teleurstellende resultaten

Veel salons en professionals die met de beste bedoelingen aan de slag gaan met microblading, worden geconfronteerd met klanten die ontevreden zijn over eerdere behandelingen. Helaas krijgen wij regelmatig klanten die deze behandeling hebben laten doen. Het resultaat bestaat vaak uit littekens en vervaagde wenkbrauwen. Dit benadrukt het belang van het kiezen van een ervaren professional. Een onervaren hand kan niet alleen leiden tot littekens, maar ook tot wenkbrauwen die snel vervagen of er onnatuurlijk uitzien.

Vervaging

Hoewel microblading wordt gepresenteerd als een semi-permanente oplossing, kunnen de ingebrachte lijnen na verloop van tijd vervagen. De scherpe lijnen die haartjes moeten voorstellen verliezen hun definitie waardoor de wenkbrauwen er al snel onnatuurlijk uitzien en het resultaat vervaagt.

Kleurverandering

Als het pigment te diep in de huid wordt aangebracht kan het pigment gaan verkleuren. Daardoor krijgen je wenkbrauwen een blauwe of rode tint. Dit kan een correctieve procedure vereisen of het gebruik van make-up om de verkleuring te maskeren.

Infecties

Als de juiste hygiënepraktijken niet worden gevolgd, kan er een risico bestaan op huidinfecties. Het is cruciaal dat de specialist een steriele omgeving en instrumenten gebruikt.

Pijn en ongemak

Sommige mensen ervaren aanzienlijke pijn tijdens de microblading-procedure, evenals tijdens het genezingsproces. Dit komt omdat er diepe sneden worden gemaakt in de huid.

Powder brows in plaats van microblading

Dit zijn ook de redenen waarom wij geen microblading aanbieden. Wij zijn gespecialiseerd in powder brows. Het pigment wordt met een PMU apparaat ingebracht in de huid. Doordat het apparaat het werk doet zal er nooit te diep in de huid gewerkt worden. Het resultaat is een poederachtig wenkbrauw waardoor het lijkt alsof je make-up op hebt. Je wordt dus wakker met perfecte wenkbrauwen. Het resultaat van powder brows gaat gemiddeld 1,5 jaar mee.

Kies voor ombre powder brows

Powder brows foto’s

Hieronder zie je het resultaat van Ombré powder brows

Voordelen powder brows

  • Geschikt voor alle huidtype: droog/vet/gecombineerd/grove poriën;
  • Zeer geschikt voor de rijpe huid;
  • Het resultaat gaat soms wel tot 3 keer langer mee dan microblading
  • Heel natuurlijk poedereffect;
  • Je wordt wakker met perfecte wenkbrauwen;
  • Touch up gemiddeld pas na 2 jaar;
  • Geen beschadiging van de huid omdat MP-Brows beschikt over de allernieuwste apparatuur;
  • Zeer goed toe te passen bij littekens of kale plekjes in de wenkbrauwen;
  • Bijna geen roodheid of zwelling zichtbaar waardoor je dezelfde dag weer aan het werk kan.
Ombre powder browsBekijk foto's
€250 korting - Opleiding powder brows