Wat is permanente make-up?

Permanente make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is iets anders. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten in de bovenste laag van de dermis of Stratum Basaal aan.

Kan PMU bij iedereen toegepast worden?

Helaas is het niet mogelijk om bij iedereen PMU toe te passen. Daarom is het belangrijk om vooraf aan te geven of u huidaandoeningen heeft. Dan kan kunnen wij u vertellen of u wel of niet behandeld kunt worden.

Op de volgende plaatsen brengen wij geen PMU aan:

  • op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan
  • op een litteken dat minder dan een jaar oud is
  • op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd
  • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is
  • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.
Bent u diabetes?

Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

Hoe lang duurt de behandeling?

De eerste behandeling duurt gemiddeld tussen de 1,5 – 2 uur. De behandeling bestaat uit:

  1. bespreken van de wensen en mogelijkheden,
  2. voortekenen
  3. kleurkeuze
  4. de behandeling zelf.

Is een nabehandeling noodzakelijk?

Voor een mooie resultaat is een nabehandeling te adviseren. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht verliest na ongeveer 1 maand 30 – 40% van zijn kleur. Daarom is het belangrijk dat u voor een tweede keer komt.

In sommige gevallen kan het zo zijn dat de huid niet goed opneemt en is een tweede behandeling ook nodig. Een derde behandeling kan soms ook nodig zijn.

Hoe snel vervaagt permanente make up?

Permanente make up gaat ongeveer 1,5 – 2 jaar mee. Na verloop van tijd zal de PMU vervagen. Een touch up wordt dan geadviseerd. Kijk op de permanente make up prijs pagina voor meer informatie.

Wat te doen na de permanente make up behandeling?

Na behandeling krijgt u informatie mee over de nazorg. Hierin staan adviezen over hoe u het beste uw wenkbrauwen kunt verzorgen maar ook wat u vooral niet moet doen na de behandeling. Het is vooral belangrijk om de instructies die u meekrijgt na de behandeling zorgvuldig uit te voeren.

Hoe pijnlijk is permanente make up?

De behandeling is niet voor iedereen geheel pijnloos. Vaak wordt het gevoel van epileren als pijnlijker ervaren. Mocht het toch pijnlijk worden dan kan de huid verdoofd worden. Vaak is het niet nodig.

Ik ben zwanger of ik geef borstvoeding. Mag ik behandeld worden?

Neem geen tatoeage als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Niet alle risico’s rond het tatoeëren voor zwangere vrouwen zijn bekend. Mocht u bovendien als gevolg van de tatoeage een infectie oplopen, dan mag u bepaalde medicijnen ter bestrijding van de infectie niet gebruiken, vanwege het risico voor uw (ongeboren) kind.

Ik heb botox, mag ik behandeld worden?

U mag behandeld worden indien u de botox behandeling 4 weken geleden heeft gehad. Wij adviseren om eerst PMU te nemen.

Wat moet ik vermijden na de behandeling?

Vermijd 2 – 3 weken sauna, zonnebank en directe zonlicht. Ook adviseren wij om 7 dagen na de behandeling geen make-up aan te brengen.

Worden de wenkbrauwhaartjes geschoren tijdens de behandeling?

Nee, daar waar nodig zullen de haartjes worden geëpileerd.

Wat kost permanente make up

Wij bieden verschillende permanente make up behandelingen aan. Op de permanente make up prijs pagina kun je al onze prijzen vinden.

Zwelling na permanente make up

Tijdens en na de permanente make up behandeling is er bijna geen roodheid of zwelling zichtbaar. Hierdoor kan je dezelfde dag weer aan het werk.

Na een permanente make up lippen behandeling kan er wel een zwelling ontstaan. Vaak is de zwelling na een uur weer voorbij.

Voor welke leeftijd is permanente make up?

Een permanente make up behandeling is geschikt voor iedereen met een leeftijd vanaf 16 jaar. Hierbij is geen toestemming vereist van je ouders.

Neem contact op

Voor overige vragen kan je altijd contact opnemen via telefoon, WhatsApp, email of instagram.

Neem contact op