Skip to main content

Wenkbrauwen zijn een cruciaal onderdeel van je gezicht en kunnen je look volledig maken of breken. Met de perfecte wenkbrauwen heb jij een open en zelfverzekerde uitstraling. Wie wil dat nu niet! Of je nu streeft naar die perfecte ‘on fleek’ look of gaat voor een meer natuurlijke look, met deze tips helpen wij je op weg naar de perfecte wenkbrauwen.

Bepaal de vorm van de wenkbrauwen

De eerste stap naar perfecte wenkbrauwen is het bepalen van de juiste vorm. De vorm van je wenkbrauwen moet passen bij je gezichtsvorm. Een eenvoudige manier om je ideale wenkbrauwvorm te vinden, is door het hoogste punt van de wenkbrauw uit te lijnen met de buitenste rand van je iris. Zorg dat de start en het einde van je wenkbrauw in balans zijn met de rest van je gezicht.

De perfecte kleur voor je wenkbrauwen kiezen

Kleur is net zo belangrijk als vorm. De kleur van je wenkbrauwen moet goed aansluiten bij je haarkleur. Een algemene regel is om een tint lichter te gaan dan je haarkleur als je donker haar hebt, en een tint donkerder als je licht haar hebt. Zo creëer je een zachte, natuurlijke look die je gezichtskenmerken complimenteert zonder te overheersen.

Creëer een volle look met brow gel

Wenkbrauw gel is een geweldig hulpmiddel om je wenkbrauwen voller en dikker te laten lijken. Het helpt om de wenkbrauwhaartjes in positie te houden en geeft ze een natuurlijke, maar stevige hold gedurende de dag. Breng de brow gel aan met het borsteltje en kam de haren in omhoog en naar buiten. Zo creëer je direct een voller effect.

Vul gaten in je wenkbrauwen op met potlood

Nu je de wenkbrauwharen mooi in model hebt gekamd is het tijd voor het egaliseren van de brows. Heb je last van dunne plekken of ongelijkmatige wenkbrauwen? Een wenkbrauwpotlood kan wonderen doen. Kies een potlood dat overeenkomt met de kleur van je wenkbrauwen en teken als het ware haartjes op de huid om gaten op te vullen en de wenkbrauwen vorm te geven. Dit geeft een natuurlijke en onopvallende afwerking.

Zorg voor een natuurlijk verloop in de wenkbrauw

Een natuurlijk verloop is essentieel voor de perfecte wenkbrauwlook. Begin altijd lichter bij de binnenste hoek van je wenkbrauwen en voeg meer kleur toe naar de uiteinden toe. Dit creëert een zachte overgang die er natuurlijk uitziet en je gezicht mooi framed.

de perfecte wenkbrauwen

De perfecte wenkbrauwen met powder brows behandeling

Geen zin om elke dag voor de spiegel te staan voor je perfecte wenkbrauwen? Dan is de ombré powder brows behandeling de oplossing! Bij deze techniek wordt pigment in de huid aangebracht voor een zachte, poederige look die op make-up lijkt. Het resultaat? Prachtig gedefinieerde wenkbrauwen die gemiddeld 1,5 jaar mooi blijven, zonder dagelijkse bijwerking. De behandeling is volledig pijnloos en richt geen schade aan, aan de huid.

Afspraak inplannen

Opleiding powder brows - bekijk de beschikbaarheid